Naukowe kuchenne rewolucje, czyli fizyka w kuchni- zapisy

Jeszcze tylko do wtorku do godziny 18 można zapisywać się na „Naukowe kuchenne rewolucje, czyli fizykę w kuchni”.
Będzie to wykład z fizyki, chemii i techniki z wykorzystaniem kuchennych substancji i urządzeń, który online poprowadzą specjalnie dla was szaleni naukowcy z Laboratorium Pana Korka.
Do przeprowadzenia eksperymentów z fizyki, chemii i techniki, będą wykorzystywać substancje i urządzenia dostępne w domowej kuchni. Znane sprzęty m.in. butelki, garnki czy kuchenka mikrofalowa – zmienią się w sprzęt laboratoryjny.
Razem z uczestnikami wykładu naukowcy planują odkrycie zaskakujących właściwości zwykłych produktów spożywczych. Pod naukową lupę wezmą kapustę, keczup, olej, pierz oraz mleko. Jeśli dodamy do tego płyn do naczyń i środek do udrażniania zlewu, to raczej nie spodziewajmy się smakowitych potraw. Zapewne nad kuchennym stołem pojawi się trochę dymu, tym bardziej, ze ekipa Pana Korka poszukuje odważnych pomocników do sprawdzenia wybuchowości mąki.
Początek transmisji na żywo zaplanowany na 14 stycznia 2021 na godz. 16.
Wydarzenie odbędzie się na grupie

https://www.facebook.com/groups/ook.pankorek
Dostęp do grupy — tylko po podaniu unikatowego kodu (każdy otrzyma własny)
Kody będziemy rozsyłać po wcześniejszym zapisaniu się do grupy „Pana Korka”
pod adresem ferie-ook@wp.pl.
Zapowiada się ciekawa naukowa przygoda!⚗️

You may also like...